Програмата за мъжките 1/2-финали на US Open: Решава се битката за номер едно в света

от в 07:05 на 09.09.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ вече приближава своята кулминация, като след седмица и половина на ожесточени битки и множество изненади бяха определени четиримата най-добри тенисисти в хода на надпреварата, които днес ще излязат в търсене на място на финала. Въпросните срещи имат сериозно отношение и върху битката за номер едно в света, тъй като, в случай че поне един измежду Рууд и Алкарас достигне до финала, то Надал със сигурност няма да бъде лидер в ранглистата през следващата седмица. Тогава битката ще се реши от това кой измежду Рууд и Алкарас ще се класира по-напред, а ако в сблъсъка за титлата са именно тези двама играчи, то шампионът ще бъде новият номер едно. 

Първи на корта ще видим един срещу друг Карен Хачанов и Каспър Рууд, които имат само един изигран двубой помежду си от Мастърса в Рим през 2020-а, завършил с победа за норвежеца. В предходната фаза на US Open руският представител успя да надделее в петсетова драма над намиращия се в страхотна форма Ник Кирьос, докато световният №7 изнесе впечатляващо представяне срещу Матео Беретини и без особени затруднения продължи към полуфиналите.

Във вечерната сесия пък ще можем да се насладим на поредния трилър с участието на Карлос Алкарас, който в четвъртфиналната фаза трябваше да прекара 5 часа и 15 минути на корта, за да се справи със съпротивата на Яник Синер в един от мачовете на годината. Срещу него обаче ще застане героят на домакините Франсис Тиафо, който по пътя си надви самия Рафаел Надал, след което отстрани и световния №11 Андрей Рубльов. До този момент двамата младоци са се срещали два пъти, като в нито един от двубоите испанецът не е успявал да спечели дори сет.

Програмата за Ден 12 в Ню Йорк:

Стадион "Артър Аш" (начало 19:00 часа):

1. Раджийв Рам/Джо Солсбъри -  Уесли Kулхоф/Нийл Скупски

2. Карен Хачанов - Каспър Рууд (не преди 22:00 часа)

3. Карлос Алкарас - Франсис Тиафо (не преди 02:00 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за мъжките 1/2-финали на US Open: Решава се битката за номер едно в света Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | карен хачанов | карлос алкарас | каспър рууд | програма | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook