Промяна в последния момент: Радукану се отказа с контузия, Томова с нова съперничка

от в 14:08 на 26.04.2023
Мартин Петков

Витория Томова в късните часове на вчерашния ден беше възнаградена с втори шанс за участие в основната схема на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, след като допусна поражение в плейофния кръг на квалификациите, но намери място в същинската фаза на състезанието като "щастлива губеща" поради статута си на топ поставена в пресявките. Българката обаче видимо далеч не случи на същия късмет при жребия ѝ за основната схема и трябваше още на старта да се изправи срещу бившата шампионка от US Open - Ема Радукану, като двете трябваше да излязат на централния корт в испанската столица по-късно днес.

До мач обаче няма да се стигне, след като преди по-малко от час стана ясно, че британката е взела решение да се оттегли от турнира поради контузия в дясната си ръка. С това Радукану по всяка вероятност след края на надпреварата в Мадрид ще се сбогува с позицията в първата стотица на класацията на WTA, докато това означава, че Вики ще трябва да се изправи срещу "щастлива губеща" в лицето на Юлия Грабхер.

Австрийката, която към момента е ранкирана под номер 92 в световната ранглиста, и първата ни ракета при дамите имат две досегашни срещи в своето съперничество, които датират от 2022-ра година и макар да не са на ниво WTA, то в двата случая като краен победител излиза Томова. Мачът между двете пък беше преместен на Court 5 и ще стартира не преди 17:00 часа българско време, като в случай че световната номер 73 запише успех в откриващия си мач в основната схема в Мадрид, то във втория кръг я очаква среща с топ поставената Ига Швьонтек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяна в последния момент: Радукану се отказа с контузия, Томова с нова съперничка Мартин Петков
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | ема радукану | мадрид | юлия грабхер

Коментари





Следвайте ни в Facebook