"Просто взеха парите и не направиха нищо": Руските играчи все още са без британски визи

от в 11:51 на 07.06.2023
Калоян Соколов

Тазгодишното издание на Уимбълдън ще приеме обратно тенистите от Украйна и Беларус, след като те нямаха възможност да се изявяват през миналата година, но за никого не е тайна, че британците по-скоро предприеха тези стъпки, защото бяха подложени на натиск от водещите тенис организации, а не заради тяхното желание да направят подобна промяна. Британската тенис асоциация беше заплашена, че ще получи пълна забрана за организирането на тенис турнири, ако не позволи обратната поява на руските и беларуски състезатели.

Те пък ще трябва да изпълнят няколко условия на свой ред, защото ще им бъде забранено да промотират всякакви спонсори от техните страни, а освен това ще трябва да подпишат декларация за неутралитет, с която се обявяват против войната и се разграничават от действията и режима на Владимир Путин.

Изглежда обаче процесът по обратната интеграция не върви особено гладко, което разкрива мениджърът на Даниил Медведев. Оказва се, че много малка част от руските тенисисти са получили своите британски визи, което определено е повод за притеснение, защото тревният сезон стартира още идната седмица, а Уимбълдън е на по-малко от месец разстояние.

"Случилото се миналата година на Уимбълдън беше истински прецедент и обществената реакция не беше никак топла спрямо организаторите. Редица тенисисти се изказаха в подкрепа на нашите сънародници, сред които беше и Новак Джокович, а парадоксалното е, че накрая титлата беше спечелена от Елена Рибакина, която е чиста рускиня.

Сега нашите състезатели се завръщат в състезанието, но досега едва 15 процента от тях са получили своите визи, докато другите все още стоят и чакат. Кандидатствахме за експресно издаване на документите и спазихме абсолютно всички процедури, но служителите просто взеха нашите пари и ни казаха, че засега не могат да направят абсолютно нищо.

Въпросът не е в изгубените средства, а в психологическото напрежение, което се създава върху играчите ни. Една Мира Андреева е само на 16 години и вече се чувства много обременена от целия този процес. Надявам се скоро проблемът да бъде решен, но нещо ми подсказва, че ще ни бавят до последния момент" - завършва изказването на Лев Касил, който освен това работи със сестрите Мира и Ерика Андрееви.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Просто взеха парите и не направиха нищо": Руските играчи все още са без британски визи Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook