Първа руска шампионка за сезона: Световната №44 с мечтан завършек на седмицата си в Линц

от в 19:17 на 12.02.2023
Мартин Петков

Анастасия Потапова открай време бива считана за една от руските тенисистки на следващото поколение, от които се очаква да изведат тениса в страната си отново до върховете в спорта, където беше той по времето на Мария Шарапова. Първата крачка в правилната посока от страна на 21-годишната състезателка беше направена през 2022-ра, когато тя завоюва дебютния си WTA трофей на надпреварата в Истанбул, преди впоследствие серия от разочароващи резултати да обземе представянето ѝ.

В хода на настоящата седмица обаче световната номер 44, бивайки извън уравнението за титлите на женската тенис сцена, опроверга всички свои критици и намери място във финала на турнира в Линц, където през днешния ден не остави шансове на Петра Мартич и грабна отличието след малко над час на корта - 6:3 6:1. По този начин Потапова вече може да се похвали с втори трофей на ниво WTA, като също така от утре ще заема рекордната за себе си позиция в световната ранглиста на номер 31.

Двубоят стартира с известно превъзходство на Мартич, която реализира пробив на нула в дебютното подаване и дори беше напът да дублира предимството си. В него момент навярно настъпи и повратната точка на срещата, след като рускинята отрази цели четири брейкбола, които несъмнено вдъхнаха импулс в действията ѝ на корта и тя навлезе във фамозен ритъм, печелейки шест от следващите седем гейма, с което записа откриващия сет на сметката си и вече докосваше титлата.

Във втората част хърватката съумя да спечели началното си подаване, като по този начин се разписа в резултата и спря серията на световната номер 44, ала това далеч не повлия на изключително високото равнище на Потапова, която повече не отпусна нито гейм на балканската представителка и триумфира с отличието от надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа руска шампионка за сезона: Световната №44 с мечтан завършек на седмицата си в Линц Мартин Петков
Теми:  
wta | анастасия потапова | линц | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook