Първата Чаланджър титла е налице: Кузманов повали и топ поставения в Барселона!

от в 13:50 на 10.10.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов завърши превъзходната си седмица в Барселона по мечтан начин, след като се поздрави със своята първа титла от сериите "Чаланджър" в кариерата! Мико надигра в хода на седмица бивш член на топ 10, трикратен шампион от ATP, осминафиналист от Ролан Гарос, а накрая повали съответно поставените под номер две и едно в схемата на надпреварата.

Днес втората ни ракета не остави никакви шансове на водача в схемата Юго Гастон, надигравайки го с категоричното 6:3 6:0, за да заслужи най-големия трофей досега в своята кариера. Така пловдивчанинът ще направи своя дебют в топ 200 на света, като ще се придвижи до около 187-мата позиция, което означава скок от над 30 позиции за него в подреждането.

Срещата започна добре за родния ни представител, който разчиташе отлично непрестанните опити за къси топки на съперника и скоро имаше аванс от 3:1 гейма. Французинът обаче се възползва от някои непривични грешки на нашето момче от основната линия и бързо върна пробива. Последва нова размяна на брейкове, само че инициативата беше изцяло на страната на българина и той най-после затвърди взетото предимство, за да поведе в отделните сетове.

Играта на световния номер 112 пък претърпя тотално крушение във втората част, докато Кузманов използваше всяка една възможност да завърши разиграването в близост до мрежата. Нашият сънародник навлизаше все по-навътре в пределите на корта и поставяше под сериозен натиск опонента си, чиито съпротивителни сили просто се изчерпаха, и съвсем скоро Мико можеше да ликува с един от най-сладките си успехи някога!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата Чаланджър титла е налице: Кузманов повали и топ поставения в Барселона! Калоян Соколов
Теми:  
барселона | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook