Първата крачка към №1 е направена: Медведев се справи с Пер и започна успешно в Акапулко!

от в 03:52 на 23.02.2022
Мирела Николова

 

Даниил Медведев несъмнено се превърна в лидер на новото поколение, като това проличава и от факта, че през тази седмица той има страхотната възможност да се изкачи до първата позиция на световната ранглиста и да измести Новак Джокович от върха. За тази цел руснакът ще трябва да спечели титлата на АТР 500 турнира в Акапулко, а днес той направи първата крачка към това, елиминирайки Беноа Пер с 6:3 6:4 на старта в мексиканския град. Така той продължава към втория кръг, където ще се изправи срещу Пабло Андухар или Алекс Ернандес Серано.

Срещата започна с трудни откриващи подавания за двамата, в които всеки от играчите успя да достигне до брейкбол. Непостоянството в играта на Медведев допълнително усложняваше задачата му в първите минути, но въпреки това той намери начин да се спаси от инкасирането на ранен брейк. Разочарованието от неоползотворените възможности за пробив взе връх над французина, който допусна куп непредизвикани грешки в ответния си сервис гейм, с което подари на съперника си предимство в резултата.

Впоследствие обаче той стабилизира представянето си от дъното на корта и отново постави под напрежение опонента си, но и този път, притиснат до стената, Медведев бе изключително концентриран и не позволи да загуби аванса си, с което затвърди пробива - 3:1. Веднъж поел контрола върху събитията, световният номер две не направи нито крачка назад, като при това с всяка следваща минута нивото му се повишаваше все повече и скоро той осъществи втори пробив, с който подпечата успеха в дебютната част още на ретур.

Във втория сет французинът продължи да бъде изключително колеблив в изявите си на сервис, което позволяваше на Медведев да постави под напрежение всяко от подаванията на съперника си. Противно на очакванията обаче, първият, който инкасира пробив, бе именно руснакът, чиято концентрация претърпя спад в петия гейм и доведе до изоставане. 

Това не притесни по никакъв начин шампионът от US Open, който в оставащите минути от сета бе изключително стабилен от основната линия, свел пропуските до минимум. На абсолютно противоположния полюс беше Пер, от чиято ракета се нижеха грешка след грешка, и неизбежното стана факт в осмия гейм, когато по-нискоранкираният играч допусна изобилие от неточности, които, съчетани с две поредни двойни грешки, върнаха Медведев обратно в битката - 4:4. Оттам насетне руснакът нещата в свои ръце и не отпусна хватката си до самия край на срещата, станал факт след втори пореден пробив на топ поставения. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата крачка към №1 е направена: Медведев се справи с Пер и започна успешно в Акапулко! Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | беноа пер | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook