Първата победа в Мелбърн е факт: Пегула прелетя през световната №143 за само 58 минути

от в 03:11 на 16.01.2023
Мартин Петков

Началото на Аустрелиън Оупън официално беше поставено и в един от откриващите мачове за тазгодишното издание на надпреварата в Мелбърн имахме възможността да наблюдаваме световната номер 3 Джесика Пегула, която считана като потенциална фаворитка за спечелването на трофея. Пътят за американката стартира със сблъсък срещу непретенциозната Жаклин Кристиян, която WTA-1000 шампионката преодоля за само 58 минути на корта - 6:0 6:1. С триумфа си световната номер 3 продължава напред към втория етап на състезанието и ще срещне една измежду Алиаксандра Саснович и 15-годишната сензация Бренда Фрухвиртова, която преодоля квалификациите.

Пегула още от дебютните минути на двубоя направи нужното, за да наложи волята си на корта, което ѝ позволи посредством длановия си удар да ръководи темпото на игра и четвърт час след началото фаворитката вече разполагаше с пробив аванс в актива си. Американката обаче не спря дотук и продължи да притиска всячески световната номер 143, като макар и да грешеше в някои ситуации, то в ключовите такива беше безупречна и съумя да "върже геврек" на противничката си в откриващия сет.

Във втората част аутсайдерката опита мигновено след паузата да се реабилитира за показаното до момента, като покачи значително интензитета в действията си и достигна до поредица от брейкболи. Световната номер 3 в това време нагледно дори не се трогна от случващото се, при което отново вдигна оборотите и разликата в класите за пореден път излезе на пиадестала, след като тя увеличи серията си в срещата на 9 поредни гейма - 3:0. До края на сблъсъка Кристиан все пак намери сили, за да се разпише в резултата, но Пегула остана все така целеустремена по пътя към победата, като по никакъв начин не можеше да бъде спряна, и с представянето си загатна, че успехът ѝ над Ига Швьонтек по време на United Cup далеч не е плод на случайност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата победа в Мелбърн е факт: Пегула прелетя през световната №143 за само 58 минути Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | джесика пегула

Коментари





Следвайте ни в Facebook