Първи 1/4-финали в Париж: Мегасблъсъкът Алкарас - Циципас; Джокович също в игра (програма)

от в 00:06 на 06.06.2023
Мирела Николова

Откритото първенство на Франция вече навлиза в своите заключителни етапи, а това предвещава огромна доза емоции и първокласен тенис, предоставен от най-добрите състезатели в тазгодишното издание на надпреварата. 

Програмата на първия по големина корт "Филип Шатрие" за вторник ще бъде открита от два четвъртфинални мача при дамите, първият от които ще противопостави една срещу друга световната №43 Каролина Мухова и една от големите изненади в турнира Анастасия Павлюченкова, завръщаща се в Тура, след като пропусна по-голямата част от сезон 2022 заради контузия в коляното.

Веднага след края на въпросния двубой пък ще можем да се насладим на битка между две от тенисистките, намиращи се в най-добра форма към момента, а именно световната №2 Арина Сабаленка и Елина Свитолина, която триумфира на турнира в Страсбург и е в серия от цели 9 поредни победи.

Дневната сесия пък ще бъде закрита от сблъсъка между Новак Джокович и Карен Хачанов, които ще се изправят за 10-и път помежду си. В досегашните им 9 двубоя победата е била на страната на сърбина в 8 от тях, а единственият успех на руския тенисист идва във финала на Мастърса в Париж през 2018-а година.

Без съмнение най-интригуващият двубой за деня е този между Карлос Алкарас и миналогодишния финалист Стефанос Циципас, за които това ще бъде втори пряк дуел за настоящия клей сезон. Припомняме, че двамата се изпарвиха един срещу друг на финала в Барселона, когато испанецът не остави шансове на своя опонент и постигна повече от убедителен успех, увеличавайки преднината си на 4:0 победи в общия им баланс.

Програмата за Ден 10 в Париж:

Корт "Филип Шатрие" (начало 12:00 часа):

1. Каролина Мухова - Анастасия Павлюченкова

2. Елина Свитолина - Арина Сабаленка

3. Новак Джокович - Карен Хачанов

4. Карлос Алкарас - Стефанос Циципас (не преди 21:15 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи 1/4-финали в Париж: Мегасблъсъкът Алкарас - Циципас; Джокович също в игра (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Арина Сабаленка | елина свитолина | карлос алкарас | новак джокович | Обзори | ролан гарос 2023 | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook