Първи поставен аут при мъжете: Финландец изхвърли Монфис след петсетова драма

от в 04:57 на 08.02.2021
Владислав Риждов

Гаел Монфис и Емил Руусувуори изиграха един от най-оспорваните двубои от началото на днешния ден, в който младият финландец надделя над опитния си опонент с 3:2 сета. 

Гаел Монфис започна по-добре мача от двамата, след като рано в първия сет поведе с пробив и въпреки че Руусувуори възстанови равенството, Гаел с нови два брейка сложи край на сета в своя полза - 6:3. В началото на втория сет финландецът открадна подаването на Монфис още в първия му сервис гейм. Руусувуори показа стабилна игра и не даде нито една възможност на Монфис да с върне в резултата и така изравни резултата в отделните части, взимайки втория сет с 6:4.

Третата част започна така, както и втората. Настоятелна игра от страна на Руусувуори, нов брейк и преднина от 3:1. Тогава обаче Монфис вдигна нивото си драстично и спечели четири последователни гейма, за да поведе в резултата. Последва нов спад за французина, който, сервирайки за сета, се пропука, съперникът му изравни резултата, а след това нанесе решителен удар с нов пробив и поведе в сетовете - 7:5.

В началото на четвъртия сет Русуувуори отново имаше шансове да пробие съперника си в началото, но Монфис отрази и трите възможности. Впоследствие французинът направи решителен брейк за 4:2, който му позволи да затвори комфортно и да изравни резултата в сетовете.

Последната част започна с възможност и за двамата играчи на сервис на противника, но до брейк така и не се стигаше.  В четвъртия гейм  Руусувуори се възползва от колебливата игра на Монфис, повеждайки с пробив аванс. Сякаш тогава умората си каза думата и езикът на тялото на французина не бе обещаващ. Въпреки това №10 в схемата се бори до край, но накрая не му достигнаха сили и след почти четири часа на корта, той напусна надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи поставен аут при мъжете: Финландец изхвърли Монфис след петсетова драма Владислав Риждов
Теми:  
гаел монфис | емил руусувуори

Коментари





Следвайте ни в Facebook