Първият успех след травмата се отлага: Тийм се бори, но отстъпи на старта в Белград!

от в 16:46 на 19.04.2022
Мартин Петков

Доминик Тийм се завърна на корта в края на март за Чалънджъра в Марбея, след като се подложи на няколко операции и в продължение на девет месеца беше аут от всякакви турнири. Австриецът напусна надпреварата на старта, а часове по-късно се оказа, че е дал положителен тест за COVID-19, който наруши и физическата му подготовка. Към момента бившият шампион от US Open изглежда, че е оставил негативните емоции зад гърба си и е напълно готов да вземе участие на турнира в Белград по пътя към своето завръщане сред най-добрите в света.

През днешния ден Доминатора откри своята кампания в сръбската столица, като срещна Джон Милман в първи кръг. Двубоят ни предостави на моменти най-силното от играта на двамата тенисисти, станахме свидетели на много техника в ударите, особено при тези на Тийм, но липсата на игрова практика и нарушената физическа подготовка казаха тежката си дума и бившият световен номер 3 преклони глава след 3:6 6:3 4:6 в здрава битка, продължила 2 часа и 32 минути. В осминафиналната фаза за Милман предстои да срещне една от местните надежди в лицето на Миомир Кецманович.

Двамата състезатели стартираха с лесни подавания на начален удар, като видимо не искаха да поемат непремерени рискове. Австралиецът в последвалите минути усети, че именитият му съперник все още опитва да се нагоди към условията на корта, покачи интензитета в разиграванията и след размяна на пробиви световният номер 80 излезе напред в резултата. Милман стигна до възможност да сервира за спечелване на частта и за пореден път демонстрира борбения си дух, отразявайки два брейкбола, за да оползотвори сетбола си с красиво отиграване в близост до мрежата, като триумфира в откриващия сет.

Нивото на австриеца постепенно се покачваше с всяка изминала минута и той намираше игровия си ритъм още от първите минути на втората част. Тийм притисна противника си до стената в средата на сета с агресивни удари от бекхенд, накара го да греши и напълно оправдано реализира пробив. Бившият световен номер 3 срещна трудности в последвалите си подавания, като дори му се наложи да отрази възможност за връщане на брейка, но това му даде нужната доза увереност и с нов мощен удар от бекхенд страната изравни резултата в отделните части.

Решителният сет премина под доминацията на сервиращите, което носеше допълнителни усложнения в случаите на ретур пред двамата състезатели. Шампионът от Шлема пръв се сблъска с обезпокоителни моменти на начален удар, дошли в осмия гейм, но запази нужното хладнокръвие за тенисист от неговата класа, като отрази два брейкбола и не допусна да изостане в резултата. Милман съумя да поддържа по-голямо постоянство в представянето си, като минути по-късно вече разполагаше с три последователни мачбола и материализира още първия от тях след двойна грешка на Тийм, за да стигне до крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият успех след травмата се отлага: Тийм се бори, но отстъпи на старта в Белград! Мартин Петков
Теми:  
atp | белград | джон милман | доминик тийм | завръщане | тенис турнир в белград

Коментари





Следвайте ни в Facebook