Първокласно представяне: Джокович отново сломи Циципас и потегли убедително в Торино!

от в 23:50 на 14.11.2022
Мирела Николова

Новак Джокович пристигна на тазгодишния Финален Мастърс в Торино като един от основните фаворити за спечелване на трофея, имайки предвид формата, която демонстрира през последните месеци в турнирите в зала, както и факта, че е единственият участник през този сезон, който е триумфирал повече от веднъж в надпреварата. Сега той започва преследването си на шеста титла на Nitto ATP Finals, което би означавало и изравняване на рекорда на Роджър Федерер.

Днес сърбинът бе непоколебим в направата на първата крачка по пътя към тази цел, след като наложи волята си над Стефанос Циципас за час и 40 минути игра и крайното 6:4 7:6(4). Така той излиза начело на Червената група, където фигурират още имената на Даниил Медведев и Андрей Рубльов.

Началото бе неубедително за гърка, от чиято ракета непредизвиканите неточности изобилстваха и даваха сериозна доза преимущество на петкратния шампион. Джокович бе изключително прецизен в разпределянето на ударите си и имаше пълен контрол в размените от основната линия, което го изведе до пробив още в откриващото подаване на своя опонент. Оттам насетне сърбинът изнесе истинско показно от сервис линията и в хода на сета загуби едва четири точки на собствен начален удар, с което лиши съперника от шансове за връщане на пробива и затвори частта безапелационно в своя полза.

Във втория сет обаче Циципас успя да се прегрупира и все по-често започна да заема офанзивна позиция в разиграванията, като същевременно сведе непредизвиканите си пропуски до минимум. Подпомаган и от безупречния си сервис, шампионът от 2019-а държеше именития си противник далеч от възможности за пробив и така съдбата на частта бе решена в тайбрек. В него 21-кратният шампион от Шлема разгърна цялото си майсторство, пласирайки няколко неспасяеми уинъра, с които вдигна публиката на крака и си изгради солидна преднина от 5:1 точки. Съвсем скоро той достигна до два поредни мачбола, още първият от които бе материализиран след съвършен сервис по правата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първокласно представяне: Джокович отново сломи Циципас и потегли убедително в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | новак джокович | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook