Първото препятствие за Григор в Маями: Финалист от ATP 500 с отличен старт на сезона

от в 22:49 на 23.03.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира впечатляваща игра на изминалия Мастърс в Индиън Уелс, достигайки до четвъртфиналната фаза на турнира, което ни вдъхва сериозна доза оптимизъм за предстоящата надпревара в Маями от същата категория. Българинът не може да се похвали с особено забележителни резултати във Флорида през годините, като най-доброто му постижение е достигането до осминафиналния етап през 2012-а и 2016-а. Този сезон хасковлията е поставен под №26 в схемата, което му дава правото да стартира директно от втори кръг, където негов опонент ще бъде Макензи Макдоналд.

За да си осигури среща с нашето момче, в първия етап на турнира американецът трябваше да сътвори обрат срещу световния №64 Доминик Кьопфер в двубой, продължил близо 3 часа и завършил с 6:7(8) 6:4 6:4. Откриващата част бе изключително равностойна, като в хода ѝ станахме свидетели на 4 пробива, но нито един от тях не бе решаващ и така се стигна до тайбрек, където германецът показа по-голямо хладнокръвие и поведе в общия резултат. Следващите два сета протекоха по абсолютно идентичен начин, тъй като всеки един от тях бе решен от късен пробив в полза на по-високоранкирания тенисист.

Димитров и Макдоналд са се изправяли само веднъж един срещу друг в официална среща, което се случва в началото на 2018 г. в мач от втория кръг на Аустрелиън Оупън, когато американецът постави под сериозно напрежение родния ни представител, взимайки му сет на нула и вкарвайки сблъсъка в решителен пети сет, който в крайна сметка бе спечелен с 8:6 гейма от първата ни ракета. 

Понастоящем Макдоналд заема 54-ата позиция в световната ранглиста, което е със само 5 места по-ниско от върховото му класиране, постигнато в началото на февруари по-рано през сезона. 26-годишният състезател се радва на отличен старт на 2022-ра, тъй като демонстрира стабилна игра, извела го до победи над тенисисти като Аслан Карацев, Николоз Басилашвили и Филип Крайнович. През миналата година дойде и най-голямото постижение в досегашната му кариера, когато достигна финала на престижния АТР 500 турнир във Вашингтон, бивайки надигран в сблъсъка за титлата от Яник Синер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първото препятствие за Григор в Маями: Финалист от ATP 500 с отличен старт на сезона Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | макензи макдоналд | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook