Радост за домакините: Местна тийнейджърка отстрани бивша финалистка от Шлема

от в 11:29 на 02.07.2021
Диана Андреева

Уимбълдън със сигурност е едно от любимите събитиа в Тура на тенис света, а за домакините радостта от провеждането на надпреварата е допълнителна. Освен Анди Мъри и Дан Еванс, поводи за гордост на своите сънародници създава и една от обещаващите състезателки в WTA - Ема Радукану. Тийнейджърката, която е едва на 18 годишна възраст, вече е в трети кръг, като през вчерашния ден нейна "жертва" стана бившата финалистка на Ролан Гарос - Маркета Вондрушава.

Без никакви колебания Радукану се наложи в два сета - 6:2 6:4. Ема показа игра на високо ниво, а именно ефективният й начален удар и дълбоките й отигрвания бяха ключа към победата. За да се подготви за Уимбълдън, 18-годишната англичанка взе участие в ITF надпреварата в Нотингам по-рано през юнш, където бе спряна от първата ракета на България Цветана Пиронкова.

Вондрушава е известна с неразбирателството си с тревните кортове. До преди началото на сезон 2021 Маркета нямаше нито една победа в кариерата си на Уимбълдън, но в началото на седмицата тя сложи край на негативната си серия благодарение на труимфа си над световната номер 25 Ализе Корне. Ала в мача с тийнейджърката Вондрушава бе постоянно в ролята на изоставаща, а неведнъж тя изобщо не успяваше да се нагласи за ударите си заради мощните отигрвания на Радукану. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радост за домакините: Местна тийнейджърка отстрани бивша финалистка от Шлема Диана Андреева
Теми:  
маркета вондрушова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook