Радукану: Хората трябва да бъдат търпеливи с мен; предстоят много възходи и падения

от в 15:06 на 26.10.2021
Калоян Соколов

Ема Радукану спечели сензационно титлата на Откритото първенство на САЩ, тръгвайки от квалификациите и мнозина побързаха да припознаят в тийнейджърката нов доминант в спорта. Самата биртанка обаче усети от първо лице, че справянето с високите очаквания не е никак лесна задача и трябваше да претърпи поражение на старта в Индиън Уелс от Александра Саснович. 18-годишната състезалка обаче си дава сметка как това е съвсем нормален ход на събитията и остава изцяло позитивно настроена, съдейки по нейните думи:

"Не усещам допълнително напрежение върху себе си. Просто всички трябва да бъдат търпеливи с мен. Чувствам се като същия човек и не подхождам към нещата по някакъв по-различен начин. Наслаждавам се на тениса си в момента и смятам, че се намирам на добро място. Наясно съм как в дъглосрочен план тепърва ми предстоят голям брой възходи и падения и научих наистина много за себе си през последните няколко седмици.

Развълнувана съм за следващата глава от приключението. Краят на сезона наближаава, а догодина ще мога да играя през цялата година в WTA Тура, което е най-вълнуващото нещо някога. Търпението е ключово, защото лошите моменти са неизбежни  и просто трябва да се поучиш от негативите, за да се адаптираш и отново да заиграеш на нужното ниво. Моят пробив дойде от нулата и тепърва ще трябва да се нагодя към голямата сцена, но вярвам в постигането на целта си, ако положа необходимите усилия - завърши Радукану.

Източник: Tennishead.net

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану: Хората трябва да бъдат търпеливи с мен; предстоят много възходи и падения Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook