Радукану: Не ме интересува дали ще падна до №1000 в ранглистата; няма да ми е проблем

от в 19:13 на 03.08.2022
Мирела Николова

Ема Радукану се превърна в голямата сензация в тениса през миналата година, след като едва на 18 години, тръгвайки от пресявките, триумфира на Откритото първенство на САЩ, и стана първата квалификантка, достигала до трофей на турнир от Шлема. Впоследствие обаче големите очаквания към младата британка взеха своето и последваха редица ранни отпадания за нея, като до момента през сезона тя е записала 10 победи от 22 изиграни срещи. 

Тези резултати би трябвало да безпокоят тийнейджърката, тъй като след по-малко от месец ще трябва да защити титлата си от US Open. Ако не успее да го стори, то тя ще изгуби огромна част от точковия си актив и ще запише главоломен спад в световната ранглиста. Противно на очакванията обаче, Радукану заяви как не се интересува от мястото си в класацията и как не би представлявало проблем за нея дори ако падне до №1000.

"Каквото и да си говорим, имах определени очаквания към себе си, които в момента осъзнавам, че са били малко пресилени. Просто го приемам. Със сигурност няма да ми е лесно, но съм на 100% готова и съгласна да започна всичко от начало. Не ме интересува дори ако падна до №1000 в ранглистата, това не би било проблем за мен. 

В момента се чувствам по-зряла в сравнение с периода точно след спечелването на US Open и началото на тази година. Знам, че като шампион в Ню Йорк, ще успея да си проправя път към върха отново. Може би ще отнеме известно време, но приемам обстоятелствата такива, каквито са в момента, и очаквам с нетърпение всичко, което предстои, независимо какво е то", завърши младата звезда на женския тенис.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану: Не ме интересува дали ще падна до №1000 в ранглистата; няма да ми е проблем Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | ема радукану | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook