Радукану сервираше за мача, но допусна обрат и напусна BNP Paribas Open 2022

от в 23:21 на 13.03.2022
Диана Андреева

Ема Радукану се намира далеч от формата, извела я до титлата на US Open 2022 през миналата година. След наистина феноменалния си рейд в Ню Йорк, британката има сериозни затруднения да оправдава очакванията на почитателите си и резултатите й не са никак удовлетворяващи. През днешния ден тинейджърката допусна поредното поражение, дошло при резултат 6:7(3) 6:4 7:5 в полза на нейната опонентка Петра Матрич, с което сложи край на участието си в BNP Paribas Open 2022. 

Мартич стартира срещата с пробив в своя полза за 3:1, но нейната опонентка отвърна със спечелването на следващите четири гейма, осигурили й комфортна преднина от 5:3. Хърватката обаче бързо се отърси от негативния развой на събитията, за да реализира рибрейка за 5:5. Сетът бе решен в тайбрек, където Радукану демонстрира повече съобразителност в ключовите моменти и заслужено затвори решаващия гейм със 7:3 в своя полза. 

Втората част се разви по сходен начин. След почивката и двете състезателки се завърнаха решени да покажат най-доброто от играта си и последвалите минути бяха изпълнени със скоростни размени от дъното на корта. Сервисът на Радукану далеч не беше най-голямото й оръжие, но и нейната опонентка не можеше да се похвали с успеваемостта на началния си удар, на което се дължаха и общо четирите размени пробива до 4:4. 

В заключителните геймове обаче Мартич бе тази, която успя да изчисти неточностите от тениса си. След като блесна с два феноменални ретура, заслужили овациите на феновете по трибуните, хърватката за пореден път отмъкна подаването на Радукану, но този път това й бе напълно достатъчно, за да сложи край на сета в своя полза и да възвърне шансовете си за успех в срещата. 

В решаващия сет отново проблемите от сервис линията бяха водещи в представянето и на двете състезателки. Пробивите постепенно се множаха, ала никоя не успяваше да затвърди преднината си и така паритетът бе запазен до 4:4. Тогава обаче опитът изигра своята ключова роля, защото нерешителността на Радукану за пореден път й изигра лоша шега. 

Ема разполагаше с възможност да сложи край на срещата на свой сервис при 5:4, но позволи на емоциите да я завладеят и започна да допуска грешка след грешка. Оттам насетне Радукану така и не успя да събере играта си и не след дълго отново позволи подаването й да бъде отмъкнато, но този път връщане назад нямаше и Мартич подпечата мястото си в осминафиналите.

Round of 16 bound

Petra Martic defeats her first top 20 opponent since 2019, taking down No.11 seed Raducanu 6-7(3), 6-4, 7-5#IndianWells pic.twitter.com/cCTrdpXB75

— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 13, 2022


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану сервираше за мача, но допусна обрат и напусна BNP Paribas Open 2022 Диана Андреева
Теми:  
wta | ема радукану | индиън уелс | петра мартич | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook