Радукану: Това е лудост, не мога да повярвам, че се случи толкова скоро

от в 14:50 на 10.09.2021
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на САЩ при дамите отново бе непредвидим, а финалният сблъсък напълно подкрепя тази теза, тъй като е малко вероятно някой да е предполагал, че две тийнейджърки ще се изправят една срещу друга в двубоя за титлата. Ема Радукану и Лейла Фернандес са двете героини на US Open 2021, след като демонстрираха блестяща игра в хода на надпреварата, проправяйки си път към заключителния мач.

След победата си на полуфиналите над Мария Сакари, съвсем очаквано, британката бе изключително развълнувана от успеха, а ето и какво точно сподели младата звезда:

"Изненада“, отговори тя на въпроса как би описала постигнатото досега в Ню Йорк. "Да, честно казано, просто не мога да повярвам. Шокирана съм. Това е лудост. Означава много да стоя тук в момента. Разбира се, исках да играя на финали от Шлема, но да постигна това на този етап от кариерата си, толкова скоро, невероятно е. Нямам думи."

Въпреки че Ема е израснала във Великобритания, нейните корени не произхождат от Обединеното кралство, тъй като майка ѝ е китайка, а баща ѝ - румънец.

"Майка ми е от Китай и тя ме научи на упорита работа и дисциплина още от ранна възраст. Когато бях малка, черпех вдъхновение от успехите на Ли На и дори в момента продължавам да ѝ се възхищавам. Силните ѝ оръжия, придвижването ѝ по корта, менталната ѝ стабилност - всички те бяха феноменални, но мисля, че нейната вътрешна сила и вяра са тези, които се открояваха", разказа тийнейджърката.

"Означава много за мен, че имам подкрепа от Канада“, добави Радукану. "Роден съм там. Живях там няколко години, преди да се преместя в Лондон. Имам дори канадски паспорт. Двубоят срещу Лейла в събота, това със сигурност ще бъде огромно предизвикателство, тъй като тя играе страхотен тенис. Но мисля, че аз също не ѝ отстъпвам. Определено съм развълнувана да изляза на корта в събота. Сигурна съм, че атмосферата ще е уникална и за двете ни", завърши щастливата Радукану.

Източник: Tennis Majors

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану: Това е лудост, не мога да повярвам, че се случи толкова скоро Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | ема радукану | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook