Тинейджърска доминация на US Open: Радукану също е в 1/2-финалите на турнира!

от в 20:36 на 08.09.2021
Диана Андреева

Ема Радукану се превърна в най-младата тенисистка, достигала до 1/2-финалите на турнир от Големия шлем през последното десетилетие. Британката пише история през последните дни, а с всеки следващ мач тя все по-ясно показва на света, че бъдещето й ще бъде много светло и най-добрите и моменти в Тура тепърва предстоят. Днес Радукану се поздрави с нова голяма победа в своята кариера, отстраявайки златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Белинда Бенчич, с което продължава победната си серия от вече осем последователни успеха. 

В спор за място сред последните четири състезателки в турнира, Радукану надигра категорично именитата си опонентка. Бенчич, която спря редица топ тенисистки в миналите си мачове, днес бе безсилна и дори не се опитваше да се опълчи на показващата великолепна игра Ема. Успехът на тинейджърката стана факт след 6:3 6:4, като тя се нуждаеше от по-малко от 90 минути, за да сложи край на срещата. 

Мачът започна на много високи обороти още от самото начало. Подобно на миналите си мачове обаче, Радукану се нуждаеше от допълнително време, за да се приспособи към условията на игра. Слънцето осветяваше корта под такъв ъгъл, че правеше задачата на състезателките да изпълняват начален удар наистина сложна. Бенчич обаче показа по-уверина игра и излезе напред в резултата с 3:1. Доминацията на швейцарката обаче приключи именно тогава, тъй като тя не успя да спечели нито един гейм повече и предаде първия сет след малко над 30 минути.

Във втората част Радукану продължаваше да контролира темпото на разиграванията. Ема не само се защитаваше безотказно, но и изпълняваше страхотни удари, с които принуждаваше своята опонентка да се чувства безсилна. Белинда сякаш изобщо не беше на себе си и позволи да изостане с 3:5, а на моменти та дори не посягаше да отиграе топката, непомръдвайки от позицията си. В крайна сметка британката не позволи да се поддаде на напрежението и затвори мача в своя полза, с което продължи уверено напред без нито един загубет сет до момента на територията на американския град. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тинейджърска доминация на US Open: Радукану също е в 1/2-финалите на турнира! Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | ема радукану

Коментари





Следвайте ни в Facebook