Бивша №1: Следващият голям успех неизбежно ще дойде в кариерата на Радукану

от в 09:33 на 10.03.2022
Диана Андреева

 Ема Радукану привлече погледите към себе си, когато спечели титлата на US Open 2021, стартирайки кампанията си от пресявките. Оттам насетне обаче резултатите на британската тинейджърка не са толкова удовлетворяващи, колкото почитателите й очакваха и Ема далеч не се представя по най-добрия възможен начин. Според бившата номер 1 при дамите, Крис Евърт, успехите тепърва предстоят в кариерата на Радукану, но тя трябва да продължава да тренира усилено, а ето какво точно сподели тя в скорошно интервю:

"Според мен таванът на възможностите на Радукану е много висок, но може да отнеме известно време, доакто успее да разгърне потенциала си напълно, тъй като е още млада. Напълно нормално е да има спад в представянето ти след като си спечелил титла от Големия шлем. Това няма да е прецедент - повечето тенисистки след първата им титла от Големия шлем сякаш забравят как се побеждава и не доминират по начина, по който хората очакват да го правят. 

Макар Ема да сключи договор с много спонсори и да натрупа сериозно финансово състояние през последните месеци, все още смятам, че тенисът е водещият приоритет за нея. Сигурна съм, че тя тренира наистина усърдно ежедневно. За нея обаче ще бъде доста по-трудно през тази година. В момента Радукану е под огромно напрежение заради неубедителните резултати, но съм сигурна, че един ден тя ще бъде сред най-добрите. Не се наемам с прогноза дали ще достигне до №1, но смятам, че Топ 5 е напълно реалистична цел за нея.

Много съм впечатлена от развитието на кариерата на Ема. Тя е хладнокръвна и има съвсем реалистичен поглед върху случващото се на корта. Осввен това от медийните й изяви си личи, че тя е много интелигентна и разумна. Ако остане здраво стъпила на земята и продължи да работи упорито, следващият голям успех неизбежно ще дойде и ще бъде дори по-сладък от предходния." - завърши Евърт.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша №1: Следващият голям успех неизбежно ще дойде в кариерата на Радукану Диана Андреева
Теми:  
us open | wta | ема радукану | крис евърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook