Рафаел Надал призна: С Федерер не сме близки приятели

от в 15:55 на 26.03.2021
Мирела Николова

Съперничеството между двамата титани на тениса Роджър Федерер и Рафаел Надал е едно от най-големите и най-обичаните в историята на спорта. През последните 15 години те са се изправяли един срещу друг на голямата сцена цели 40 пъти, като винаги сблъсъците помежду им са били еталон не само за невероятни отигравания, но и за джентълменско поведение. 

В свое скорошно интервю Матадора разказа за взаимоотношенията си с именития швейцарец: 

"Ние сме много добри приятели, а с течение на времето отношенията ни се подобриха още повече. Честно казано, не сме близки приятели, тъй като не бих му казал, че ме боли коляното, преди да се изправя срещу него. Въпреки това можем да се обадим един на друг по всяко време и да разговаряме за всичко. Дори точно днес говорихме!"

Испанецът взе решение да пропусне Мастърса на твърди кортове в Маями, за да има достатъчно време да се подготви за сезона на червено в Европа, като не крие, че надпреварите на клей винаги са били негов приоритет номер 1.

"Искам да бъда в оптимална физическа форма, преди да се насоча към Монте Карло, за да дам старт на клей сезона си. Той е най-важното време от годината за мен, и затова работя изключително усилено.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал призна: С Федерер не сме близки приятели Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook