Рафаел Надал разкри кои тенисисти ще имат предимство на тазгодишния Аустрелиън Оупън

от в 12:17 на 15.01.2023
Мирела Николова

Остават по-малко от 24 часа до старта на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където защитаващ титлата си шампион ще бъде Рафаел Надал. Испанецът няма победа от началото на настоящия сезон, но въпреки това неколкократно посочи как няма място за притеснение и че ще направи всичко възможно, за да си възвърне оптималната форма за Аустрелиън Оупън. На пресконференцията си преди началото на надпреварата обаче испанецът, който е известен с голямата доза топспин в ударите си, изрази недоволството си от топките, които ще бъдат използвани на тазгодишния турнир. Според него те ще подпомогнат тенисистите, които удрят топката по-плоско, и ще са в негов ущърб.

"Говори се, че топките през този сезон са същите като тези миналата година, но безспорно са с по-лошо качество. При топспин ударите не се постига същия ефект като обикновено. След няколко удара тя губи налягане. Трудно е да я удариш с точното въртене. Мисля, че това дава преимущество на състезателите с по-плоски удари. Трябва обаче да го приема и да се приспособя към това. Смятам, че тренирах достатъчно време, за да свикна с топките", коментира Матадора.

Носителят на рекорден брой титли от Големия шлем не е единственият, който има подобни наблюдения върху топките за игра в Мелбърн, след като Стан Вавринка и Джон Милман също изразиха мнение, че има разлика в сравнение с предходни години. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал разкри кои тенисисти ще имат предимство на тазгодишния Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook