Рафаел Надал разкри причините за отказа си от участие на Уимбълдън и Олимпиадата

от в 15:42 на 17.06.2021
Мирела Николова

Още след поражението си от Новак Джокович на Ролан Гарос Рафаел Надал загатна, че има вероятност да пропусне Уимбълдън, а по-рано през днешния ден испанецът обяви, че е взел окончателно решение да не участва както на Откритото първенство на Великобритания, така и на предстоящата Олимпиада в Токио. 

Ето и цялото изявление на Матадора в социалните мрежи:

"Здравейте, не е нещо, което пиша с удоволствие, но искам да ви информирам, че реших да не участвам в тазгодишното издание на Уимбълдън, както и на Олимпийските игри в Токио.

Никога не е лесно да се вземе подобно решение, но в този момент е най-добре да послушам тялото си и след като разговарях с екипа си, разбрах, че това е правилното решение с цел да удължа кариерата си и да се занимавам с това, което ме прави щастлив - да продължавам да се състезавам на най-високо ниво и да преследвам своите лични и професионални цели, давайки максимума от себе си.

Фактът, че тази година има само две седмици почивка между Ролан Гарос и Уимбълдън, не позволи на тялото ми да се възстанови след винаги изтощителния сезон на клей. Изминаха два месеца, по време на които трябваше да положа големи усилия, и решението, което взех, е най-доброто в средносрочен и дългосрочен план.

Предпазването на тялото ми от всякакъв вид преумора е много важен фактор на този етап от кариерата ми, който ще ми помогне да продължа да се боря за големите титли.

Искам да изпратя специално послание до феновете си по света, най-вече до тези във Великобритания и Япония. Олимпийските игри винаги са означавали много за мен и са били мой приоритет като спортист и фен. Те са събитие, което всеки спортист иска да изживее поне веднъж в кариерата си. Аз лично имах възможността да усетя невероятната атмосфера цели 3 пъти и дори имах честта да бъда знаменосец на родната си страна.“

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал разкри причините за отказа си от участие на Уимбълдън и Олимпиадата Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | олимпийски игри | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook