Рафаел Надал с пореден впечатляващ рекорд в своята кариера!

от в 13:10 на 24.04.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал несъмнено е един от най-великите тенисисти в историята на спорта и е притежател на редица постижения, които надали някога ше бъдат подобрени. През вчерашния ден Матадора се отчете с още едно такова в своята кариера, след като надигра Камерън Нори на четвъртфиналите в Барселона и по този начин записа 450-тата си победа на клей кортове в ATP Тура.

Така Рафа вече е единственият тенисист с подобен брой спечелени двубои на поне две различни настилки. Манакорецът е трети по реализирани успехи на червени кортове, изоставайки от Мануел Орантес и Гилермо Вилас. Надал също така е номер четири във вечната класация по победи на твърда настилка, където се е отчел с 490 такива, а пред него по този показател са единствено Роджър Федерер, Новак Джокович и Андре Агаси.

Никой обаче не може да похвали с еднакво добрата успевамост на 20-кратния шампион от Шлема върху различните покрития, като само Джими Конърс е недалеч от цифовите измерения на испанеца, постигайки 490 триумфа на хард и 391 на вече неизползващата се настилка - килим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал с пореден впечатляващ рекорд в своята кариера! Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | любопитно | рафаел надал | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook