Рафаел Надал ще пропусне Уимбълдън и Олимпийските игри!

от в 14:24 на 17.06.2021
Диана Андреева

Спекулациите около физическото състояние на Рафаел Надал след неочакваната му загуба на Ролан Гарос 2021 бяха много, а самият испанец загатна, че не е сигурен дали ще може да вземе участие в третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Изглежда, че Матадора е отделил достатъчно време, за да обмисли ситуацията и макар и със сигурност да не е доволен от решението си - той ще пропусне не само предостящия Уимбълдън, но и Олимпийските игри в Токио. Както самият Надал написа в своя Instagram акаунт, целта пред него е да бъде част от Тура още много години, но за него ключът към продължителната кариера е да се вслушваш в сигналите на тялото си. 

През последното издание на Уимбълдън Надал достигна до 1/2-финалната фаза, където отстъпи на своя приятел и познат опонент Роджър Федерер. Това означава, че Матадора ще загуби 360 точки от актива си и ще даде възможност на Стефанос Циципас да се приближи максимално близо до топ три в световната ранглиста.

На Олимпиадата в Рио Рафа стана шампион при каретата заедно със своя сънародник Марк Лопес. Надал е единственият състезател от Голямата тройка, който освен всички останали отличия, е притежател на златен медал от Олимпийските игри. Това стана през 2008 година в Пекин, като по това време Надал се намираше в една от върховите форми в кариерата си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал ще пропусне Уимбълдън и Олимпийските игри! Диана Андреева
Теми:  
олимпийски игри | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook