Рафаел Надал срещу Ник Кириос - анализ, коефициенти и очаквания

от в 07:42 на 26.01.2020
Tennis.bg

С напредването на турнира сблъсъците в Австралия стават все по-вълнуващи. Това определение точно приляга и на осминафиналът между Рафаел Надал и Ник Кириос и то не само заради фактът, че австралиецът е способен да стигне до победата, а и заради явната неприязън, която той показва към Матадора от Майорка. До този момент двамата са се срещали общо седем пъти, като Надал води с 4:3 победи. В срещите им на хард обаче предимството е за Кириос, който е записал две победи над Рафа през 2017 и 2019 година.

Надал изглежда с страхотна форма

Началото на новия сезон за Рафаел Надал започна с участие в ATP cup, където той записа няколко победи, но и инкасира поражения в по два сета от Давид Гофен и от Новак Джокович. До този момент Australian Open се развива по план за него, тъй като с привидна лекота испанецът спечели в по три сета първите си три мача, а това предполага, че той ще бъде напълно свеж. Едва сега обаче на пътя му се изправя наистина сериозен съперник. Надал има само една титла в този турнир, като тя дойде през далечната вече 2009 година. Миналата година, за пети път в кариерата си той достигна до самия финал, като бе отстранен от Джокович

Кириос знае как се побеждава Надал

Определено, Ник Кириос е играч, от който би могло да се очаква всичко. Той е един от тенисистите с най-много победи над играчите от голямата тройка и това очевидно, не е случайно. Този път на помощ е и австралийската публика, която съдейки по емоционалния му последен мач, е луда по него. До този момент той отстрани Лоренцо Сонего, Жил Симон и Карен Хачанов, като всеки следващ мач беше все по-труден за него и често ставахме свидетели на гневни изблици, които обаче до този момент не са му навредили.

Мнението на букмейкърите

Със сигурност, освен уменията и избраната тактика, важна роля за тази среща ще играе и психиката на двамата играчи. Надал неведнъж е показвал, че може да превключва в режим "машина", но определено не му се случва често публиката да не е на негова страна. Испанецът не отвръща на нападките на Кириос, но бъдете сигурни, че ще е пределно мотивиран да му го върне на корта и то с лихвите. Очакванията ни са за победа на Рафаел Надал, като той е и изявеният фаворит на букмейкърите с коефициент от 1.20 срещу 4.50 за Ник Кириос. Успех с 3:0 сета пък се оценява на 2.10. Бомбеният сервис на австралиеца обаче би му позволил да достигне до някой друг тайбрек, а може би и да го спечели.

Вземете до 100лв бонус за залози от tennis.bg през този линк


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал срещу Ник Кириос - анализ, коефициенти и очаквания Tennis.bg
Теми:  
australian open | коефиценти | ник кириос | рафаел надал | рафаел надал - ник кириос | тенис анализи

Коментари





Следвайте ни в Facebook