Рафаел Надал за статуята си в Париж, позицията на Осака и двубоя с Попирин

от в 14:04 на 28.05.2021
Валери Андреев

Екипът ни беше част от официалната пресконференция на Рафаел Надал преди началото на Ролан Гарос, където шампионът отговори на няколко журналистически въпроси, предимно на испански, казвайки за своята позиция относно статуята, която беше построена в негова чест, както и за отказа на Наоми Осака да дава пресконференции през следващите две седмици.

В първи кръг Рафа ще се изправи срещу Алексей Попирин, една от младите надежди на Австралия, а относно играта му и предстоящата среща, Рафа заяви: "Подхождам с уважение към опонента си и по никакъв начин не го подценявам, както съм правил през цялата си кариера към всеки, който е срещу мен на корта. Имам още няколко дни да свикна с условията, да потренирам, за да съм максимално готов."

Относно статуята, която беше построена в негова чест, той сподели, че много се радва и че е голямо признание за него, а също така, че той и цялото му семейство са благодарни за този жест. Турнирът е най-специалният в кариерата му и това добавя и голяма стойност на направения жест от организаторите.

Относно решението на Наоми да не излиза пред медиите през следващите седмици по време на надпреварата, Рафа изразява съгласие с японката, заявявайки, че всеки има право на избор, но също така споделя, че това се прави за феновете и за медиите, които пътуват с тях, за да може да отразят по възможно най-добрия начин турнира. Все пак обаче той не критикува състезателката и изрази уважението си към нея.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал за статуята си в Париж, позицията на Осака и двубоя с Попирин Валери Андреев
Теми:  
пресконференция | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook