Ръкавицата е хвърлена: Барти потегли с разгромен успех в Мелбърн за по-малко от час игра

от в 11:50 на 17.01.2022
Владислав Риждов

Ашли Барти откри кампанията си в Откритото първенство на Австралия по безапелационен начин. Първата в схемата постигна разгромна победа с 6:0 6:1 над квалификантката Леся Цуренко и удължи серията си от последователни победи в началото на сезона.

Световната номер едно не остави никакви съмнения в превъзходството си по време на откриващата част и тотално надиграваше своята опонентка във всеки един аспект на корта. Барти доминираше при ретур и за кратък период от време пречупи на два пъти сервиса на Цуренко, за да поведе с 4:0. Австралийката обаче не намали оборотите и до края не даде нито гейм на украинката, повеждайки категорично в общия резултат.

Впечатляващата серия на Барти продължи да бъде в ход и във втората част. Тя бе белязана от ударно начало от страна на местната любимка, която на бърза ръка дръпна с 5:0 в геймовете и за Цуренко бе въпрос на време да преживее най-разгромната загуба в кариерата си. Световната номер 119 все пак избегна така наречения "двоен геврек" и се добра до почете гейм в края, преди Барти безпроблемно да сложи точка на спора след по-малко от час на корта. Следващата съперничка на първата в света е отново състезателка, която е преминала през пресявките - световната номер 145 Лусия Бронзети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ръкавицата е хвърлена: Барти потегли с разгромен успех в Мелбърн за по-малко от час игра Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | леся цуренко | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook