Ранглисти: Григор Димитров прибави нови точки към актива си

от в 07:23 на 10.01.2022
Диана Андреева

Григор Димитров откри сезона си с две изстрадани трисетови победи, а по-късно през седмицата не успя да постигне трета такава и напусна турнира в Мелбърн в полуфиналната фаза. Макар и да разполагаше със своите възможности за обрат в срещата с квалификанта Максим Креси, Димитров пропиля аванс от 6:3 точки в тайбрека на втория сет и в крайна сметка отстъпи, пропускайки възможността да се класира на първи АТР финал от 2018-а година насам. 

Въпросният турнир в Мелбърн осигури общо 90 точки за световната ранглиста на Григор Димитров, но това не му бе достатъчно да се изкачи с известен брой позиции напред в подреждането. Българинът запазва своето 28 място, тъй като днес освен, че се прибавят точките от подгряващите събития, се отнема и от актива на играчите, взели участие в ATP Cup 2020, а в случая на Димитров са премахнати 70 пункта. Преди вече две години първата ракета на страната ни записа общо две победи в груповата фаза на отборната надпревара - срещу Раду Албот и Дан Еванс, а в най-важния ден от събитието отстъпи на своя добър приятел Давид Гофен. 

Родният ни представител определено не показа най-доброто си лице на корта през изминалата седмица, пропилявайки множество шансове, но въпреки това той отново застана под светлините на прожекторите с някои забележителни удари от повече от богатия арсенал, с който разполага. Melbourne Summer Set със сигурност даде един добър тласък на Григор Димитров преди началото на така очаквания Australian Open. Именно на надпреварата от Шлема ще видим българина отново в действие на австралийска земя, като началото на събитието ще настъпи след точно седем дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров прибави нови точки към актива си Диана Андреева
Теми:  
атп ранглиста | григор | григор димитров | димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook