Ранглисти: Кузманов се завръща в топ 200; Донски отбелязва рекордно класиране

от в 06:47 на 09.05.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес носи сериозно изкачване напред само за един от родните представители.

Димитър Кузманов изпраща отлична седмица, след като на Чалънджъра в Прага надви втория поставен Нуно Боржеш и бившия световен номер 45 Максимилиан Мартерер, за да достигне полуфиналите, където след близо 3-часова битка напусна надпреварата. Силното представяне на Мико му носи заслужено изкачване в ранглистата с 12 позиции и по този начин българинът се завръща в топ 200 на ранглистата, като ще заема 194-то място. Пловдивчанинът през новата седмица ще участва на Чалънджъра в Загреб, който му се явява последна подготовка преди да се включи в квалификациите на Ролан Гарос.

Александър Лазаров не е играл от средата на миналия месец, ала това не му попречи да се изкачи с три позиции до №406, като в допълнение с възход в ранкинга може да се похвали и Александър Донски, който допусна поражение на пресявките в Сплит, но от днес заема върховото си класиране под формата на 525-ти в ранглистата. В хода на седмицата Адриан Андреев отново бе принуден да се откаже поради травма, но за негова радост не подлежи на отстъпление в ранкинга и запазва позицията си на трета ракета на България.

При жените Виктория Томова продължава негативната си серия и за поредна седмица инкасира спад в класирането, като вече се намира на 119-то място, отдалечавайки се постепенно от така желаното дебютно влизане в топ 100. Изабелла Шиникова и Елица Костова също подлежат на негативна промяна в ранкинга си, но това не се отразява при позициите им на национално ниво и съответно остават втора и трета ракета на страната ни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Кузманов се завръща в топ 200; Донски отбелязва рекордно класиране Мартин Петков
Теми:  
атп класиране | бг тенис | българия | димитър кузманов | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook