Ранглисти: Кузманов затвърждава място в първите 200; Томова доближава топ 100

от в 03:28 на 21.03.2022
Диана Андреева

Началото на новата работна седмица, както обичайно, е съпроводено с обновяването на световната ранглиста в професионалния тенис. Със сериозните размествания на върха, настъпват и извеснни промени в класацията на най-добрите български състезатели, включително и за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който се завръща обратно сред най-добрите 30, благодарение на отличното си представяне на Мастърс турнира в Индиън Уелс през изминалите десет дни. 

За Димитър Кузманов изминалите две седмици не бяха никак леки, защото втората ракета на България беше принуден да се оттегли от две поредни Чалънджър събития поради контузия. В момента обаче Кузманов е готов да поднови изявите си на професинолната сцена, а скокът от две позиции до номер 191 със сигурност ще даде добър тласък на Мико, преди първия му мач в хърватския град Задар. 

За Адриан Андреев седмицата не завърши по желания начин, но със сигурност той затвърди добрите впечатления с участието си на турнира в Бейкърсфийлд. Макар да достигна до полуфиналната фаза на Фючърс надпреварата в Калифорния, Андреев допуска известен спад от днес в АТР класацията и от днес заема 415-ото място. 

Александър Лазаров спечели първия си трофей за 2022-ра година през изминалата седмица, а той дойде на двойки. В компанията на Джовани Фонио, Лазаров се представи по подобаващ начин при каретата, но това не е от значение за индивидуалното му класиране в АТР ранглистата и днес Алекс се отдалечи отново от дебют сред най-добрите 400, отстъпвайки до 411-тото място. 

При дамите ситуацията не претърпява сериозни промени. Виктория Томова, първата ракета на България, се изкачва с три позиции и от днес е номер 108, а Изабелла Шиникова задържа 218-тото място, макар и без игра. В ролята си на четвъртата най-високоранкирана състезателка на страната ни Цветана Пиронкова продължава да бъде 333-та в подреждането на WTA, въпреки че последният й мач датира от лятото на сезон 2021.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Кузманов затвърждава място в първите 200; Томова доближава топ 100 Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | Български тенис | димитър кузманов | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook