Ранглисти: Томова с пореден личен връх; още трима българи с рекордни класирания

от в 09:55 на 22.08.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес отново цели да ни зарадва и ни предоставя редица подобрени рекордни класирания от страна на родните състезатели.

Димитър Кузманов за трета поредна седмица не взе участие на турнир, но пък за сметка на това със снимки в социалните мрежи обяви, че благополучно е акостирал в САЩ, където след броени дни му предстои да се включи в квалификациите на US Open. Втората ни ракета до момента в хода на сезона неизменно печели първия от двубоите си в пресявките на състезанията от най-висок калибър, а на Ролан Гарос и Уимбълдън достигна финалния трети кръг, но малко го раздели от това да дебютира в основната схема на турнир от Големия Шлем. Мико, преболедувал наскоро COVID-19, провежда усилена подготовка в Ню Йорк и надеждите са, че този път успехът ще е на негова страна, с което да прескочи квалификациите на четвъртата "мейджър" надпревара за годината, а същевременно допълнителна мотивация може да получи от факта, че запазва рекордния си ранкинг за класацията на АТР - №162.

Единствените положителни новини за родния мъжки тенис тази седмица идват от 22-годишния варненец Симон-Антъни Иванов, който през днешния ден прибавя към своя точков актив завоюването след полуфинала преди девет дни на M15 турнира в Румъния и се изкачва с цели 30 места, заемайки новата си върхова 647-а позиция за световната ранглиста. Размествания на национално ниво липсват, поради което Адриан Андреев запазва статута си на трета ракета за страната ни, докато Александър Лазаров остава четвърти.

Виктория Томова по-рано този месец имаше своя звезден миг и след многото добри резултати в последно време, то софиянката заслужено подпечата мечтаното си дебютно влизане в топ 100 на света. От този момент насам не сме виждали първата ни ракета в игра, но пък късметът за поредна седмица се усмихва на българката и тя отново подобрява рекордното си класиране, след като се придвижва с едно място напред до номер 95 в подреждането.

Нов понеделник, нов сериозен подем в класацията на WTA за Гергана Топалова можем да кажем също така. 22-годишната пловдивчанка, която преди седмица се изкачи в ранглистата посредством завоюваната си титла от категория W25, то днес прибавя към точковия си актив и финалът ѝ от същото ниво в Естония, който достигна при последната си поява на корта, за да прелети с нови 44 позиции за подреждането, изкачвайки се до върховото си постижение в ранкинга - №353, с което продължава да е трета ракета на България, докато втора на национално равнище остава Изабелла Шиникова. Погледите приковава и едва 17-годишната Михаела Цонева, която причислява спечеленото от W25 турнира си в Брашов, който я изстрелва с цели 86 места напред до новата ѝ рекордна позиция на световна номер 888.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова с пореден личен връх; още трима българи с рекордни класирания Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | бг тенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | ранглисти | симон антъни иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook