Раонич и Опелка с трисетови победи на старта

от в 04:11 на 08.02.2021
Владислав Риждов

Канадецът Милош Раонич се превърна в първия победител на тазгодишния Аустрелиън Оупъ при мъжете след победа над аржентинеца Федерико Кория в три сета.

Раонич започна срещата по добър начин, като взимаше безпроблемно своите подавания, а за сметка на това проби съперника си на два пъти, което го доведе и до успеха в първия сет с резултат 6:3. Втория сет също започна добре за канадеца. Той направи ранен брейк и с отлично сервиране успя да задържи аванса си, вкарвайки 83% от първия си начален удар. Кория отново не успя да покаже нищо в сета и така ранният брейк се оказа решаващ, за да може Раонич да поведе с две на нула части - 6:3.

Третият сет по нищо не се различаваше от предишните два, като и в него трафикът беше само в едната посока. Този път Раонич реализира два бързи пробива и поведе с 3:1 и сервис, но последва леко отпускане и така аржентинецът си върна пробива пасив, но той така и не взе нов гейм в мача, тъй като Раонич не допусна изненади до края и след по-малко от два часа се поздрави с крайния успех - 6:3 6:3 6:2.

В друг мач от програмата Райли Опелка нямаше проблеми срещу Йен-Хсун Лу, побеждавайки го в три сета. Двамата състезатели се държаха равностойно в началото на срещата, но един слабо изигран гейм от страна на Лу позволи на американеца да поведе в резултата, а той запази преднината си и до самия край на сета, взимайки частта с резултат 6:3.

Във втория  сет световният номер 1008 в ранглистата Лу вдигна нивото си на игра, като дори успя да измъкне подаването на съперника си и да поведе с 3:1, но впоследствие загуби преднината си и сета трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Опелка не остави шансове на Лу и след 7:2 се поздрави с успеха във втората част. В третия сет сякаш силите не стигнаха за нещо повече на 37-годишния ветеран и въпреки че вкара по-голям процент на първи сервис от Опелка, то това не попречи на 211-сантиметровият американец да намери мястото си във втори кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич и Опелка с трисетови победи на старта Владислав Риждов
Теми:  
милош раонич | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook