Разочарование за домакините: Радукану преклони глава пред бивша №4 на Уимбълдън

от в 19:11 на 29.06.2022
Мирела Николова

Звездата на Ема Радукану изгря през миналата година именно на Откритото първенство на Великобритания, където пред родна публика достигна до осминафиналната фаза, бивайки спряна от Айла Томлянович. Впоследствие британката сътвори истински подвиг, вдигайки трофея на US Open, но оттам насетне така и не успява да покаже играта, извела я до най-големия успех в кариерата ѝ, и днес трябваше да запише поредното разочароващо поражение.

Във втория етап на тазгодишния Уимбълдън Радукану се изправи срещу бившата №4 в световната ранглиста Каролин Гарсия, която триумфира на надпреварата в Бад Хомбург през миналата седмица и даде сериозна заявка за добро представяне на "свещената трева". През днешния ден тя извади на показ най-доброто си лице и успя да разочарова домакините, елиминирайки първата им ракета при дамите след 6:3 6:3. Така тя намери място в третия етап, където я очаква среща с Шуай Жанг.

Едно от най-сериозните оръжия за французойката по време на откриващия сет бе нейният начален удар, който благодарение на великолепното насочване ѝ предоставяше преимущество в разиграванията. Това ѝ помагаше често да си проправя път напред към мрежата, където демонстрира отлично чувство към топката и запази почти стопроцентова успеваемост. В началото на двубоя двете си размениха по един пробив, но решителният момент настъпи в шестия гейм, когато Гарсия се възползва от неубедителното подаване на съперничката си, след което поведе с 5:2 и така предреши изхода на дебютната част в своя полза.

С началото на втория сет шампионката от US Open изостри ударите си и все по-често можехме да я видим във водеща позиция. Въпреки това обаче световната №55 продължи да държи инициативата и да изпълнява по безупречен начин тактическия си план, включващ чести излизания на мрежата, които завършваха със съвършени волета. Така тя на три пъти спечели подаването на съперничката си и макар тийнейджърката да върна единия от пробивите, то Гарсия не позволи да се стигне до обрат и не след дълго можеше да ликува с крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарование за домакините: Радукану преклони глава пред бивша №4 на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | каролин гарсия | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook