Разочарование за Мъри: Не успя да спечели нито сет срещу световния №120 и напусна АО

от в 13:40 на 20.01.2022
Мирела Николова

През 2019-а година Анди Мъри със сълзи на очи съобщи, че вероятно за последен път играе на Откритото първенство на Австралия, но това далеч не бе краят на кариерата му и през този сезон също го видяхме на кортовете в "Мелбърн парк". Въпреки отличните си изяви през миналата седмица на АТР 250 турнира в Сидни, където бившият №1 достигна до финала, днес той не съумя да покаже това, на което е способен, и напусна Аустрелиън Оупън още във втори кръг след загуба в последователни сетове от Таро Даниел - 4:6 4:6 4:6. Японецът демонстрира впечатляващо ниво по време на двубоя и заслужено ще дебютира в третия кръг на турнир от Шлема, където го очаква среща с победителя измежду Яник Синер и Стийв Джонсън.

Още от началните минути на мача Мъри бе бледа сянка на себе си, като началните му удари бяха твърде плитки и неубедителни, което предоставяше инициативата на неговия съперник. Британецът се опитваше да скъсява разиграванията, а това водеше след себе си куп непредизвикани грешки, станали причина за инкасирането на ранен пробив. На противоположния полюс беше Даниел, който бе изключително солиден от основната линия и често успяваше да завърши разиграванията с уинър, а това, от своя страна, допринесе за успеха на японския състезател в откриващата част.

Вторият сет стартира оптимистично за британеца, който постави под напрежение още първото подаване на опонента, но Даниел впечатли с няколко чудесни офанзиви, за да измъкне този толкова оспорван гейм, продължил близо 10 минути. Получил допълнителна доза увереност, световният №120 отново предприе пътя на атаката и рискът му се увенча с три печеливши удара и брейк за 2:1, който бе и решаващ за съдбата на сета.

В третата част двамата изпитаха затруднения на начален удар и си размениха по един пробив, преди да последват рутинно спечелени геймове от сервиращите. Японецът запази високото си ниво на игра до края, докато Мъри отново се пропука в деветия гейм и така даде възможност на Даниел да сервира за спечелване на сблъсъка. 120-ият в света изигра един от най-убедителните си геймове именно тогава и материализира още първия си мачбол, за да постигне най-голямата победа в кариерата си досега.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарование за Мъри: Не успя да спечели нито сет срещу световния №120 и напусна АО Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook