Разочароващ край на сезона: Томова отстъпи още на старта във Франция!

от в 20:16 на 14.12.2021
Диана Андреева

Виктория Томова си намираше във върхова форма през даден момент от годината, но от US Open насам резултатите на първата ракета на България са повече от неудовлетворяващи. Вики е допуснала загуба в седем от общо осем мача през последните близо три месеца, а днес сезонът за българката окончателно приключи - тя допусна двусетово поражение още в откриващия си двубой на надпреварата от ниво WTA 125 във Франция, като това бе и последната й изява в събитието. 

През днешния ден Виктория Томова бе надиграна от световната номер 148 Щефани Вюгел. Мачът помежду им приключи след малко под 90 минути, като крайният резултат от срещата е 6:3 6:4 в полза на швейцареца. По този начин Вюгел намери място в осминафиналната фаза на Чалънджър надпреварата, където й предстои среща с представителка на топ 100 и поставена под номер четири Грийг Минен.

Загубата на Томова стана факт след като българката отново не успя да покаже желаното високо ниво на успеваемост от първи сервис. За сметка на това, нейният начален удар рядко намираше очертанията на полето, а междувременно бе повече от неубедителна и в ключовите моменти, когато от ракетата й идваха куп неточности.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочароващ край на сезона: Томова отстъпи още на старта във Франция! Диана Андреева
Теми:  
wta | Български тенис | виктория томова | тенис бг виктория томова | томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook