Разтърсващи новини в Мелбърн: Ник Кирьос се оттегли с контузия от Аустрелиън Оупън

от в 07:14 на 16.01.2023
Мартин Петков

Преди броени часове беше поставено началото на тазгодишния Аустрелиън Оупън, като всички почитатели на тениса очакваха да видят в игра местния любимец Ник Кирьос, който несъмнено изпрати най-силния сезон в кариерата си, след като достигна финала на Уимбълдън и беше на крачка от това да намери място във фазата на топ 4 на US Open. За огромно съжаление, това няма да се случи поради факта, че преди минути беше оповестена лично от австралиеца новината, че той е взел решение да се оттегли от турнира с контузия в коляното, която не му позволява да се състезава.

Световният номер 21, който в отминалия петък заедно с Новак Джокович организира демонстративен мач на Rod Laver Arena и билетите бяха разпродадени за едва 58 минути, което беше достатъчно показателно за значението му за домакинската публика, по време на пресконференцията си с огромно разочарование сам сподели разтърсващата новина:

"Бях много строг към себе си след Откритото първенство на САЩ и наистина се опитах да направя всичко по силите си, за да пристигна във възможно най-добрата си форма тук. Лош момент, това е домашният ми турнир от Големия шлем, при това бях сред фаворитите за титлата, но контузиите са част от спорта. Съкрушен съм, но ще се завърна отново да играя на най-доброто си ниво." - сподели Кирьос, който ще се подложи на артроскопска операция на коляното и по всяка вероятност ще отсъства от 3 до 4 седмици, което означава, че защитата на титлата му с Танаси Кокинакис в карето също няма да се състои.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разтърсващи новини в Мелбърн: Ник Кирьос се оттегли с контузия от Аустрелиън Оупън Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | контузия | Ник Кирьос | Отказвания

Коментари





Следвайте ни в Facebook