Рейдът продължава: Блестящ Донски ще играе за титлата в Монастир!

от в 16:23 на 26.03.2022
Диана Андреева

Александър Донски се справи с предното препятствие по пътя си, за да си осигури място във финалния сблъсък на Фючърс турнира в тунизийския град Монастир. Световният номер 607 се поздрави с рутинен успех над тийнейджъра от Китай Ханвен ли, който настъпи при резултат 6:3 6:4, и така предстои през утрешния ден Донски да излезе в търсене на първи трофей на сингъл за сезон 2022. 

Донски наложи агресивния си стил на игра мигновено след началото на двубоя и бе този, който определяше темпото на разиграванията. С безупречна игра от основната линия и солидно представяне от сервис петата ракета на България реализира пробив в четвъртия гейм. Без никакви затруднения световният номер 607 запази преднината си до самия край на сета и успя да излезе напред в общия резултат. 

Втората част стартира перфектно за Донски, тъй като опонентът му изкарваше извън очертанията на корта твърде много от ударите си и трупаше грешка след грешка. Българинът пък беше безупречен в продължителните размени и затрудняваше сериозно Ли, а не след дълго се оказа напред в резултата с пробив за 3:2. 

Изглеждаше, че Донски е съвсем близо до успеха, когато противникът му неочаквано повиши оборотите и възвърна паритета в резултата - 3:3. Българинът не позволи негативните емоции да го завладеят и съвсем скоро отново установи доминация на корта. Той реализира нов пробив в осмия гейм, след което нито за момент не загуби концентрация, за да може да подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рейдът продължава: Блестящ Донски ще играе за титлата в Монастир! Диана Андреева
Теми:  
ITF | александър донски | Български тенис | итф монастир | турнир в монастир

Коментари





Следвайте ни в Facebook