Рейли Опелка взе дебютната си АТР титла (видео)

от в 10:58 на 18.02.2019
Георги Христов

Рейли Опелка успя да направи 43 аса по пътя към първата си титла в турнир на АТР, след като победи канадеца Брейдън Шнур с6:1, 6:7 (7), 7:6 (7) на финала в Ню Йорк.

21-годишният американец си осигури победата във финалния тайбрек, когато Шнур не успя да се противопостави по най-добрия начин на негов мощен сервис. Любопитното е, че Опелка направи същата бройка асове и на полуфинала, когато отстрани Джон Иснър.

Но днес във финала той спечели много лесно първия сет, което не можеше да се каже за минутите след това. Канадецът Шнур спечели втората част с тайбрек, като първо спаси два мачбола, а след това Опелка направи двойна грешка.

23-годишният канадец пък може също да бъде щастлив, тъй като до този турнир никога не беше печелил мач от основна схема на АТР и за да стигне до тук, тръгна от квалификациите, където преодоля два кръга.

"Нещото, което ме прави горд, е характерът, който ме доведе до титлата. Губих доста сетове по нелеп начин през тази седмица, но в крайна сметка спечелих турнира и това говори добре за моя манталитет”, заяви Опелка след края на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рейли Опелка взе дебютната си АТР титла (видео) Георги Христов
Теми:  
рейли опелка | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в ню йорк

Коментари





Следвайте ни в Facebook