Реномиран треньор: Джокович може да играе само един турнир от Шлема през 2022-ра

от в 18:22 на 03.01.2022
Мирела Николова

Все още не е ясно къде Новак Джокович ще открие новия сезон и дали ще защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия, стартиращо след две седмици. За да бъде допуснат до участие, сърбинът трябва да има поставена ваксина или да получи медицинско изключение. През последните седмици имаше множество спекулации относно тази тема, но в последното си интервю директорът на турнира Крейг Тайли заяви, че съвсем скоро ще разберем дали световният №1 ще се включи в първата надпревара от Големия шлем за годината.

Според известния тенис специалист Рикардо Пиати, който е бивш наставник на сърбина и настоящ треньор на Яник Синер, лидерът в световната ранглиста трябва да се ваксинира, ако не иска да пропусне три от четирите "мейджър" турнира през сезона:

"Джокович може да играе само на една надпревара от Големия шлем през 2022-ра година, ако не си постави ваксина, и тя е Ролан Гарос. Навсякъде другаде - и във Великобритания, където се провежда Уимбълдън, и извън Европа, съответно за Аустрелиън Оупън и US Open, трябва да представиш документ за наличие на имунизация, за да бъдеш допуснат да влезеш в държавата."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реномиран треньор: Джокович може да играе само един турнир от Шлема през 2022-ра Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | новак джокович | рикардо пиати

Коментари





Следвайте ни в Facebook