Реваншът ще почака: Надал изнесе ново вдъхновено представяне и срази Медведев!

от в 07:56 на 26.02.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев се закани, че ще вземе реванш от Рафаел Надал за допуснатото поражение от него на финала в Мелбърн, само че 21-кратният шампион от Шлема отново показа на по-младия си съперник, че възрастта е без особено значение, когато имаш необходимите качества и така бившият номер едно се наложи с 6:3 6:3, за да продължи към финала на надпреварата в Акапулко, където го очаква сблъсък с британеца Камерън Нори.

Надал се сдоби с две поредни точки за пробив още в откриващото подаване на съперника, само че Медведев отреагира с поредица от мощни сервиси. Световният номер две изглеждаше значително по-припрян в действията си от обикновено и допускаше сериозен брой  непредизвикани грешки, което позволи на Матадора да застраши отново сервиса на топ поставения и този път пробивът беше реализиран с помощта на отличен минаващ удар. Испанецът показваше много по-голяма стабилност от дъното на корта и имаше отговор за всяко едно агресивно продължение от страна на московчанина, чиито ранни колебания се оказаха решителни и откриващият сет отиде в актива на Рафа.

Манакорецът пое пълен контрол над двубоя, пробивайки в самото начало на втората част, а впоследствие трябваше да показва всичко най-добро от арсенала си, за да измъкне следващите си два сервис гейма, които продължиха общо над 35 минути и руснакът получи в тях цели 12 точки за връщане на пробива, но бившият шампион за пореден път прояви невероятната си воля и увеличи преднината си до 4:2 в своя полза. Оттам насетне пък Медведев не съумя да притисне особено противника си от ретур и заслужено победата отиде в актива на ибериеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът ще почака: Надал изнесе ново вдъхновено представяне и срази Медведев! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | даниил медведев | камерън нори | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook