Реваншът е факт! Джокович надви Медведев в първокласен мач и е шампион в Париж за 6-и път!

от в 17:22 на 07.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович взе реванш за болезненото си поражение на финала на US Open от Даниил Медведев и е шампион в тазгодишното издание на Мастърса в Париж! Световният №1 отново стартира бавно в срещата, но впоследствие повиши нивото си и успя да пречупи коравия руснак, осъществявайки страхотен обрат с 4:6 6:3 6:3, за да вдигне титлата в зала "Берси" за шести път. Това е и титла №37 от подобна категория за сърбина, с която той изпреварва Рафаел Надал по този показател, изкачвайки се еднолично на върха в поредната престижна класация!

Медведев бе този, който навлезе по-уверено в двубоя и се възползва по отличен начин от напрежението, обхванало ръката на световния №1, който изостана с 0:40 още в дебютното си подаване и инкасира ранен пробив, с което предаде инициативата на съперника си - 0:2. Съвсем скоро обаче Новак стабилизира представянето си и се завърна в сета, печелейки следващите 3 гейма, за да поведе на свой ред с 3:2. Последваха отново силни минути за руснака, който имаше преимущество в продължителните размени на удари от дъното на корта и след серия от непредизвикани неточности от ракетата на топ поставения, придружени от страхотна контракъса на Медведев, станахме свидетели на пробив в сметката на втория в света, който бе и решаващ за изхода на сета.

С началото на втората част дойде и размяната на ролите, като 20-кратният шампион от Шлема намали значително пропуските си и бе по-инициативният от двамата. Той започна да се справя все по-успешно с феноменалната защита на опонента си, за да си осигури пробив преднина, която впоследствие набъбна до комфортното 4:1. Качеството на тениса се увеличаваше с всяка една изминала минута и в гейма, в който Джокович сервираше за спечелване на частта, станахме свидетели на редица изумителни разигравания, като руснакът дори достигна до три брейкбола, но в крайна сметка Ноле успя да издържи теста, слагайки точка на сета с ас.

Надлъгванията от основната линия продължиха и в третата част, където равенството се запази до 2:2. Последва сервис гейм на Медведев, в който той поведе с 40:15, ала сърбинът повиши нивото си и успя да върне интригата в гейма, достигайки до точка за пробив след няколко пропуска от отсрещната страна, а форхенд на шампиона от US Open, излязъл само няколко сантиметра извън очертанията на корта, означаваше брейк на сметката на Джокович, който съвсем скоро вече имаше аванс от 4:2. Играта на Медведев продължи да боксува и нова порция нетипични за играч от неговия ранг грешки станаха причина за инкасирането на втори брейк, след който инициативата вече бе изцяло в противниковата половина - 5:2. Въпреки че не успя да затвори двубоя на собствен сервис, световният №1 запази концентрацията си и съвсем скоро вдигна триумфално ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е факт! Джокович надви Медведев в първокласен мач и е шампион в Париж за 6-и път! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | новак джокович | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook