Реваншът е взет: Рубльов подчини четвъртфиналист от АО и потегли успешно в Индиън Уелс

от в 09:28 на 11.03.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов имаше труден старт на новия сезон, след като единственото му силно представяне в първите два месеца за сезона дойде на Аустрелиън Оупън, където достигна четвъртфиналите, преди да бъде спрян от бъдещия шампион Новак Джокович. В хода на миналата седмица руснакът беше на един мач разстояние от това да защити титлата си на силния АТР 500 турнир в Дубай, където Даниил Медведев го надви във финала, но по всичко личи, че световният номер 7 си е взел нужните поуки от участието си в емирството, след като днес впечатли в откриващия мач за кампанията си на Мастърса в Индиън Уелс.

Жребият в Калифорния далеч не беше благосклонен към московчанина и още в дебютния му сблъсък го изправи срещу четвъртфиналиста от Аустрелиън Оупън - Иржи Лехечка, който преди две седмици в Доха се поздрави с победа над представителя на топ 10. През днешния ден картината на корта обаче беше крайно различаваща се от тогава, като това до голяма степен беше продиктувано от равнището на Рубльов, който изигра един от най-силните си мачове до момента през годината и взе реванша си от чеха след час и 16 минути игра - 6:4 6:2. С успеха си шестият поставен в схемата на турнира продължава напред към третия кръг, където му предстои да срещне Уго Юмбер, от когото загуби при последното им съревнование, датиращо от финала в Хале през 2021-ва.

Началото на двубоя беше равностойно, като всеки от двамата състезатели имаше удоволствието да разчита на първото си подаване, но постепенно световният номер 47 започна да "издиша" при високоскоростните размени от основната линия, с което неточностите от ракетата му се трупаха неспирно. Нивото, демонстрирано от финалиста в Дубай, беше наистина впечатляващо, след като той въпреки агресивния си стил на игра, търсещ неизменно завършващ удар, не допускаше никакви грешки и макар да не се възползва от възможностите си да дублира предимството си в резултата, то той нямаше затруднения да запише откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част Лехечка видимо се отърси от случилото се по-рано в срещата, като със завидно самочувствие пласираше отигравания си дълбоко в противниковата половина и тръгваше напред към мрежата, където показа страхотни умения и проби за 2:0. Реакцията на фаворита изглеждаше далеч неприсъща за него, след като той вместо да се ядоса и да започне да блъска ракетата си, както често прави в подобни ситуации, то московчанинът продуцира серия от печеливши комбинации и рибрейкът беше факт.

Последвалият гейм на световния номер 7, когато чехът отново вдигна оборотите и поведе с 0:40, се превърна в преломният момент на двубоя, след като Рубльов засвидетелства класата на сервиса си, за да се измъкне от неблагоприятното си положение. Оттам насетне вдъхновението и придобият импулс в представянето на фаворита изиграха своята ключова роля за него и той спечели последните шест подавания за сблъсъка, с което надделя безапелационно над четвъртфиналиста от АО.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Рубльов подчини четвъртфиналист от АО и потегли успешно в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | индиън уелс | Иржи Лехечка

Коментари





Следвайте ни в Facebook