Рибакина: Липса на уважение от Аустрелиън Оупън? Изобщо не бях изненада от това

от в 15:37 на 11.02.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина бе една от тенисистките, които бяха най-силно ощетени на миналогодишния Уимбълдън, когато ATP и WTA взеха решение да не бъдат присъждани точки на участниците в отговор на забраната на организаторите руски и беларуски представители да участват в турнира. Поради тази причина, въпреки че завоюва своята дебютна титла от Големия шлем, Рибакина не успя да получи всички дивиденти от триумфа си, тъй като не получи полагащите ѝ се 2000 точки за световната ранглиста и съответно не отбеляза никакъв прогрес в класацията.

Една от най-дискутираните теми от този момент нататък е свързана с решенията на организаторите на множество турнири да поставят мачовете с участието на казахстанската представителка на по-малките кортове. Заради това те понесоха множество критики, като дори самата Рибакина на няколко пъти намекна как се чувства до известна степен засегната от този факт. Наскоро тя даде интервю за Eurosport, в което отново даде коментар по темата за това, че първият ѝ двубой на тазгодишния Аустрелиън Оупън се състоя на корт №13.

"Бих казала, че изобщо не бях изненада от този факт. Мисля, че през последните три години се справям много добре, като резултатите ми също го доказват. Винаги обаче съществува нещо, което е извън моя контрол, независимо дали става въпрос за пандемия от COVID-19, контузия, или още редица други усложнения. Имайки зад гърба и немалък опит обаче, бих казала, че този път наистина не ме интересуваше това на кой корт ще играя", сподели тазгодишната финалистка от Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина: Липса на уважение от Аустрелиън Оупън? Изобщо не бях изненада от това Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | елена рибакина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook