Рибакина се класира на втори пореден финал

от в 11:47 на 17.01.2020
Димитър Беловски

Казахстанката Елена Рибакина показва изключително високо ниво на тенис в началото на новия сезон. Тя се класира за финала на турнира в Хобарт, а това е вторият ѝ пореден след този в Шънчжън, който тя загуби от Екатерина Александрова с 2:6, 4:6.

За да се класира на финала Рибакина победи квалификантката Хедър Уотсън след 6:3, 4:6, 6:4.

В първият сет двете тенисистки си размениха по няколко пробива, казахстанката, която е №30 в световната ранглиста проби опонентката си още за 1:0, но Уотсън върна пробива при 2:2, а след това допусна и рибрейк и Рибакина отново беше напред с пробив за 3:2. Пробив в последният гейм реши частта в полза на тенисистката от Казахстан след 6:3.

Във вторият сет Уотсън заигра по – добре и поведе с 1:4 с два пробива преднина. Рибакина върна единия за 3:5 и се опита да се върне в сета, но не успя и той отиде в сметката на великобританката, която спаси две точки за пробив в десетия гейм.

Третата, решителна част, бе решена само от един пробив, който бе дело на Рибакина, която проби сервиса на 101-ата в световната ранглиста при 6:4.

В опит да спечели титлата Рибакина ще играе на финала срещу Шуай Джън, която елиминара Вероника Кудерметова след 6:3, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина се класира на втори пореден финал Димитър Беловски
Теми:  
елена рибакина | тенис турнир в хобарт | хобарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook