Рибакина: Трудно е да определя дали възприемам себе си като рускиня, или казахстанка

от в 00:11 на 08.07.2022
Мирела Николова

През тази година руснаци и беларуси не бяха допуснати до участие на Уимбълдън, но въпреки това тенисистка, родена в Русия, достигна до финала на надпреварата. Става въпрос за Елена Рибакина, която през 2018 година решава да смени националността си и да започне да се състезава под флага на Казахстан. Именно това решение е причината тя да има възможността да постигне най-големия успех в кариерата си досега и да спори за трофея на Уимбълдън в съботния ден.

Въпреки че представлява Казахстан, световната №23 продължава да живее в Москва и не бе учудващо, че отказа да даде ясен отговор на въпроса относно това дали възприема себе си като рускиня, или повече като казахстанка.

"Това е труден въпрос. Родена съм в Русия, но в момента играя за Казахстан. Вече изминаха няколко години. Играх на Олимпиадата, също така на "Фед Къп". Получавам много помощ и подкрепа. Мога да усетя подкрепата на кората и съм наистина щастлива, че представлявам Казахстан, защото смятам, че постигам резултати, които са много полезни за спорта там. За мен е трудно да определя точно какво чувствам.

Мисля, че смяната на националността ми се случи в правилния момент, защото точно тогава те си търсеха играч, а аз - финансова помощ. Те повярваха в мен. Затова смятам, че беше добра комбинация. Просто успяхме да се намерим едни други. Те направиха всичко възможно, за да мога да продължа да играя и да се развивам. Имах всички необходими условия да тренирам. Разбира се, това ми беше от голяма полза. Те продължават да ми помагат и да ме подкрепят. Истински се радвам, че представлявам Казахстан вече толкова дълго време", споделя още Рибакина.

Източник: Tennis Majors

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина: Трудно е да определя дали възприемам себе си като рускиня, или казахстанка Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook