Рихард Крайчек: Сравненията с Федерер се отразиха на кариерата на Димитров

от в 09:32 на 02.12.2018
Калоян Пламенов

Шампионът от Уимбълдън през 1996 година Рихард Крайчек е на мнение, че сравненията с Роджър Федерер са оказали влияние върху кариерата на най-добрия български тенисис Григор Димитров.

През миналата година българинът постигна най-големите успехи в кариерата си, след като триумфира на "Мастърс 1000" турнира в Синсинати, а след това завърши сезона по най-добрия възможен начин - с трофея от финалния "Мастърс" в Лондон.

Тази година обаче хасковлията е бледо копие на тенисиста от миналия сезон и в крайна сметка е на прага да отпадне от топ 20, след като не само, че не си защити трофеите, а дори и не успя да се класира за финалния турнир в английската столица.

"За дълъг период от време за него бе много трудно да го наричат Бейби Фед. Той беше наистина много талантлив играч, но разбира се има само един Роджър Федерер в тениса. Да, Димитров наистина има сходна игра като с Роджър, има хубава техника и определено е добър състезател, както и невероятен човек също както самия Федерер. Въпреки това обаче му беше много трудно както да се справи с Федерер, така и с Мъри, Джокович и Надал, когато играеше срещу тях", обяви Крайчек.

"Просто за него беше много трудно да пробие в големия тенис. Хората казваха, че играе като Федерер, но той дори не се доближаваше до представянето на Маестрото. По този начин губиш увереност в себе си. През миналата година бях много щастлив за него. Той спечели наистина големи турнири и бе трета ракета в света. През тази година бе логично да направи следващата стъпка напред, но като цяло сезонът бе лош за него. Кой знае обаче, следващата стъпка може да бъде и през 2019 година". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рихард Крайчек: Сравненията с Федерер се отразиха на кариерата на Димитров Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | рихард крайчек | роджър федерер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook