Рим: Синер записа убедителен успех и си осигури среща с Циципас на 1/4-финалите!

от в 18:20 на 12.05.2022
Мартин Петков

Яник Синер поддържа солидно ниво в представянето си от началото на клей сезона, като през тази седмица участва на Мастърса в Рим и достигна трети кръг. Италианецът се справи със съпротивата на сънародника си Фабио Фонини късно снощи, като успехът го изведе до днешния му двубой от осминафиналите срещу Филип Краинович, който вече отстрани представител на топ 10 в лицето на Андрей Рубльов.

Южнотиролецът изигра отличен сблъсък срещу силен съперник като сърбина, благодарение на добрата си вариация в размените от дъното на корта, която съумя да поддържа на нужното ниво в хода на цялата среща, за да триумфира след 6:2 7:6(6). В четвъртфиналите на турнира домакинския представител го очаква тежко изпитание срещу Стефанос Циципас, който по-рано в надпреварата отстрани Григор Димитров.

Десетият поставен продължи своята тирада и при старта на втората част, като си завоюва ранен пробив аванс. Краинович все пак не падна духом от изоставането си назад в резултата и съумя да се възползва от първите си брейкболи, за да възстанови паритета. Постепенно с времето доминацията на сервиращите взе превес и интригуващите мигове отсъстваха до последно, за да станем свидетели на закономерен тайбрек.

Световният номер 13 продължи своята тирада и при старта на втората част, като си завоюва ранен пробив аванс. Краинович все пак не падна духом от изоставането си назад в резултата и съумя да се възползва от първите си брейкболи, за да възстанови паритета. Постепенно с времето доминацията на сервиращите взе превес и интригуващите мигове отсъстваха до последно, за да станем свидетели на закономерен тайбрек. В дългия гейм водачеството често се менеше, а мини пробивите не липсваха, но в крайна сметка Синер демонстрира по-здрави нерви в решителните моменти и с втория си мачбол стигна до успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Синер записа убедителен успех и си осигури среща с Циципас на 1/4-финалите! Мартин Петков
Теми:  
atp | мастърс 1000 | примера дивисион | филип краинович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook