Род Лейвър разкри коя ще бъде единствената пречка пред Джокович на US Open

от в 13:48 на 30.08.2021
Мирела Николова

Род Лейвър несъмнено е сред най-големите легенди в спорта и до ден днешен си остава единственият играч в Откритата ера на тениса, който успява да спечели и четирите турнира от Шлема в една календарна година, а сега Новак Джокович има възможността да повтори постижението на легендарния австралиец след края на US Open. Сърбинът вече на няколко пъти заяви в интервюта, че отива в Ню Йорк именно с тази нагласа, което според Лейвър би могло да изиграе лоша шега на световния №1.

"Никога не съм казвал, че влизам в дадена надпревара, за да оформя "Голям шлем" - това внася допълнително напрежение у играча, докато Джокович харесва да говори за това и мисля, че може да бъде в негов ущърб. Той познава добре играта на всички тенисисти, така че не би трябвало да има проблем с това. Напрежението е единственото, което би могло да повлияе негативно на Новак и оттам нататък много неща може да се объркат.

С най-голямо удоволствие ще му стисна ръката, ако успее да спечели и четирите Шлема през този сезон. Не се притеснявам от това, че може да постигне подобно нещо, дори ще бъда много щастлив да се присъедини към този специален клуб, който засега включва само мен и Дон Бъдж", сподели Род. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Род Лейвър разкри коя ще бъде единствената пречка пред Джокович на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | новак джокович | род лейвър

Коментари





Следвайте ни в Facebook