Родената през 2004 Кори Гоф сбъдна мечтата си срещу Винъс Уилямс (видео)

от в 00:36 на 02.07.2019
Теодор Кафеджиев

Винъс Уилямс отпадна още в първия кръг на Уимбълдън. 39-годишната бивша шампионка на "Уимбълдън" загуби в два сета срещу тийнейджърката Кори "Коко" Гоф. Най-младата тенисистка в историята, класирала се за основната схема на турнира се наложи след 6:4, 6:4.

15-годишната американка постигна общо три пробива в срещата срещу само един в полза на своята сънародничка, за да затвори двубоя след само 81 минути игра от четвъртата си възможност при грешка за Уилямс.

Във втория кръг Кори Гоф, която в близките дни няма да посещава училище поради участието си на "Уимбълдън", ще се изправи срещу Магдалена Рибарикова от Словакия, която победи десетата в схемата Арина Сабаленка с 6:2, 6:4.

Самата Гоф премина през квалификациите за турнира, получавайки специална покана. Така тя стана най-младата тенисистка достигнала основната схема в Откритата ера.

"Шокирана съм. Играх изключително. Тя винаги са е държала чудесно, когато сме се срещали. Голяма привилегия е, че получи покана за участие. На корта не съм мислела за Винъс. Независимо срещу кого играя, излизам за победа. Това си мислех през цялото време," заяви Гоф.

"Искам да стана най-великата. Баща ми каза, че мога да го постигна. Никога не знаеш какво ще се случи, но се опитвам да показвам най-добрата си игра. Мечтая да печеля и това се случи," коментира още Гоф.

Сега тя ще се изправи в следващата фаза срещу Магдалена Рибарикова.

Както е известно още на 13 години Гоф достигна до финала на юношеския US Open. Тя вече е клиент и на мениджърската агенция на Роджър Федерер, след като спечели "Ролан Гарос" миналата година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родената през 2004 Кори Гоф сбъдна мечтата си срещу Винъс Уилямс (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
кори гоф | тенис | тенис бг | тенис бг уимбълдън | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook