Родик: Швьонтек прави останалите тенисистки да изглеждат глупави

от в 15:59 на 30.03.2022
Диана Андреева

Оттегляне на Ашли Барти от професионалния тенис предизвика сериозен отзвук и почитателите на спорта започнаха да правят своите прогнози относно бъдещето на "трона" на WTA ранглистата. Ига Швьонтек обаче потуши дискусията само ден по-късно, след като заслужено си гарантира възхода до позиция №1 в подреждането. 

Швьонтек безспорно е най-доминиращата състезателка в WTA Тура през последния един месец. Полякинята се намира в серия от 15 последователни победи и напълно заслужено от следващата седмица ще бъде новата световна №1 в ранглистата, а според бившия шампион от US Open Анди Родик тя ще продължава да жъне успехи, защото превъзхожда своите колежки във всеки един аспект: 

"Смятам, че Швьонтек е не само с глава, но и с рамене над всички останали състезателки. Ига се представя толкова добре. Наблюдавам внимателно всеки един неин мач и съм впечатлен от летвата, която самата тя си е поставила - вярва, че е непобедима. 

Играта й е абсолютно безпогрешна и с това тя засенчва своите колежки, прави ги да изглеждат глупави. Във всеки един момент знае точно какво трябва да направи и не губи увереност в себе си, действайки по абсолютно безупречен начин. Швьонтек е способна да промени напълно тактиката си в дадена среща, но никога няма да се предаде без битка. Заслужава да бъде на върха на световната ранглиста." - коментира Родик.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Швьонтек прави останалите тенисистки да изглеждат глупави Диана Андреева
Теми:  
wta | анди родик | ига швьонтек | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook